Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 100 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 600 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 80 - 90 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 100 g selera naciowego, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 400 g mięsa mielonego, wieprzowego
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g przecieru pomidorowego
- 100 g zielonego groszku, mrożonego
- 40 g masła
- 40 g mleka
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 2215 kJ / 529 kcal
- Proteína
- 35 g
- Carbohidratos
- 40.5 g
- Grasa
- 26.5 g
- Grasa saturada
- 13 g
- Fibra
- 6.3 g
- Sodio
- 1026 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Makaron po bolońsku
40min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1h 10min
Pastisio
1h 10min
Zapiekanka ryżowa z mieloną wołowiną
1h
Zapiekanka makaronowa à la cordon bleu
50min
Klopsiki z serem feta
30min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50min
Zapiekanka pasterska (shepherd's pie)
2h 35min
Zapiekanka jaglana z kurczakiem i marchewką
1h
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45min
Enchilady z ryżem, kurczakiem i warzywami
1h