Dispositivos y accesorios
Murgh makhani (Butter chicken)
Prep. 40min
Total 1h 15min
6 portions
Ingredientes
Chicken
-
chicken thigh fillet each thigh cut into 8 pieces800 g
-
lemon juice30 g
-
salt¼ tsp
-
natural yoghurt150 g
-
tandoori paste (see Tips)120 g
-
oil for greasing
Butter sauce
-
cumin seeds2 tsp
-
coriander seeds2 tsp
-
cinnamon quill2 cm
-
black cardamom pod1
-
fenugreek seeds1 tsp
-
ghee (see Tips)45 g
-
brown onions (approx. 180 g), cut into halves1 - 2
-
ginger paste (see Tips)20 g
-
garlic paste (see Tips)10 g
-
salt1 tsp
-
fresh long green chillies trimmed and cut into halves (optional)2
-
fresh coriander leaves, stalks and roots, cut into thirds, plus extra leaves for garnishing (see Tips)20 sprigs
-
canned whole tomatoes400 g
-
water70 g
-
cashews plus extra for garnishing70 g
-
unsalted butter40 g
-
garam masala (see Tips)1 tsp
-
pouring (whipping) cream100 g
Dificultad
medio
Inf. nutricional por 1 portion
Sodio
580.8 mg
Proteína
30.9 g
Calorías
2545.7 kJ /
606 kcal
Grasa
47 g
Fibra
6.4 g
Grasa saturada
17.2 g
Carbohidratos
14 g
¿Le gusta lo que ve?
¡Esta receta y más de 100 000 otras le esperan!
Registrarse gratis Más informaciónTambién incluido en
Flavours of India
98 Recetas
Australia y Nueva Zelanda
Australia y Nueva Zelanda
También podría gustarte...
Tandoori chicken
45 min
Lamb saag
1 h 30 min
Tandoori paste
5 min
Garlic and coriander naan
1 h 30 min
Chicken korma
45 min
Chicken tikka masala
1 h 10 min
Chicken 65 and green chutney
1 h 5 min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 h 40 min
Beef madras
1 h 30 min
Rogan josh
1 h 35 min
Creamy coconut chicken curry
30 min
Bhuna gosht
1 h 20 min