Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Kurczak w harissie
- 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 2 pojedyncze filety)
- sól, do oprószenia
- 250 g wody
- 2 - 3 łyżeczki pasty harissa (patrz wskazówka)
Sos jogurtowo-miętowy
- ½ pęczka mięty, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 300 g jogurtu greckiego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 902.5 kJ / 215.7 kcal
- Proteína
- 34.9 g
- Carbohidratos
- 9.8 g
- Grasa
- 3.3 g
- Grasa saturada
- 0.8 g
- Fibra
- 0.4 g
- Sodio
- 381.9 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem
1h 5min
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1h 15min
Indyjski kurczak w jogurcie
1h
Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka
1h 10min
Kurczak w sosie satay
30min
Harissa
45min
Zdrowe greckie burgery z indyka
40min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4h 30min
Potrawka z wołowiną i papryką
55min
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25min
Kurczak cajun i purée z batatów
25min