Versiones compatibles
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 600 g ziemniaków
- 1 ząbek czosnku
- 20 g masła
- 700 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 10 g skrobi ziemniaczanej
- 500 g wody
- 1 opakowanie sera camembert (120 g)
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 883.3 kJ / 211 kcal
- Proteína
- 9.7 g
- Carbohidratos
- 23.7 g
- Grasa
- 10.3 g
- Grasa saturada
- 6.2 g
- Fibra
- 4 g
- Sodio
- 378.8 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1h
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1h
Wytrawne racuchy z grzybami
40min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
1h
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1h
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1h 50min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45min