Versiones compatibles
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 600 g ziemniaków
- 1 ząbek czosnku
- 20 g masła
- 700 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 10 g skrobi ziemniaczanej
- 500 g wody
- 1 opakowanie sera camembert (120 g)
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 883.3 kJ / 211 kcal
- Proteína
- 9.7 g
- Carbohidratos
- 23.7 g
- Grasa
- 10.3 g
- Grasa saturada
- 6.2 g
- Fibra
- 4 g
- Sodio
- 378.8 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
1h
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1h
Zapiekanka z kalafiora
55min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1h
Wytrawne racuchy z grzybami
40min
Pizza z makaronu spaghetti
1h 10min
Lasagne z grzybami
2h 20min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1h
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45min