Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Ciasto
- 75 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
- ½ łyżeczki soli
- 50 g wody
Nadzienie
- 100 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 150 g wędliny, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 4 jajka
- 150 g mleka
- 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 1 szczypta soli
- Inf. nutricional
- por 8 porcji
- Calorías
- 9715 kJ / 2322 kcal
- Proteína
- 113.8 g
- Carbohidratos
- 127.9 g
- Grasa
- 154.2 g
- Fibra
- 5.2 g
En colecciones
Recetas alternativas
Pizza w stylu chicagowskim (Chicago deep dish pizza)
1h 35min
Pastisio
1h 10min
Wytrawne racuszki z oscypkiem z galaretką z suszonej żurawiny
50min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1h 45min
Mini tarty z porem
1h
Placek z cukinią
1h 25min
Focaccia z kiełbasą
2h
Tarta serowa z cydrem
1h
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1h 50min
Quiche z resztkami serów
1h 50min
Placek nadziewany mozzarellą
1h 5min
Kule serowe
1h