Murgh makhani (Butter chicken)

4.8 1.5K valoraciones
Prep. 40min
Total 1h 15min
6 portions

Ingredientes

Chicken
  • skinless, boneless chicken thighs each thigh cut into 8 pieces
    800 g
  • freshly squeezed lemon juice
    30 g
  • natural yoghurt
    150 g
  • tandoori paste (see Tips)
    120 g
  • sea salt
    ¼ tsp
  • extra virgin olive oil to grease
Butter sauce
  • cumin seeds
    2 tsp
  • coriander seeds
    2 tsp
  • cinnamon quill
    2 cm
  • black cardamom pod
    1
  • fenugreek seeds
    1 tsp
  • ghee (see Tips)
    45 g
  • brown onion (approx. 1-2 onions), cut into quarters
    180 g
  • fresh ginger cut into pieces
    20 g
  • garlic cloves
    2
  • sea salt
    1 tsp
  • fresh long green chillies trimmed and cut in half (optional)
    2
  • canned whole tomatoes (400 g)
    1 can
  • water
    70 g
  • cashews plus extra to garnish
    70 g
  • unsalted butter cut into pieces
    40 g
  • fresh coriander leaves, stalks and roots, cut into thirds, plus extra leaves to garnish
    10 sprigs
  • garam masala (see Tips)
    1 tsp
  • pouring (whipping) cream
    100 g

Dificultad

fácil


Inf. nutricional por 1 portion

Sodio 1095.3 mg
Proteína 30.9 g
Calorías 2177.5 kJ / 518.5 kcal
Grasa 36.3 g
Fibra 8.2 g
Grasa saturada 16.2 g
Carbohidratos 15.3 g

¿Le gusta lo que ve?

¡Esta receta y más de 100 000 otras le esperan!

Regístrese en nuestra prueba gratuita de 30 días y descubra todo lo que Cookidoo® tiene para ofrecerle. Sin compromiso.

Registrarse gratis Más información


También podría gustarte...