Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 500 g białego maku
- 100 g suszonych owoców (np. daktyli, moreli, żurawiny), bez pestek (patrz wskazówka)
- 350 g mleka
- 120 g cukru
- 80 g miodu, płynnego
- 30 g wiórków kokosowych
- 30 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
- 100 g rodzynek
- 120 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 1 łyżeczka kardamonu, mielonego
- ½ - 1 łyżeczka aromatu waniliowego (patrz wariant)
- Inf. nutricional
- por 100 g
- Calorías
- 1431 kJ / 342 kcal
- Proteína
- 8.8 g
- Carbohidratos
- 38.8 g
- Grasa
- 19.4 g
- Grasa saturada
- 3.5 g
- Fibra
- 8.2 g
- Sodio
- 29.6 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Kluski z makiem
40min
Przyprawa do piernika
5min
Stollen
6h
Rogale à la marcińskie
10h
Drożdżowa choinka z białym makiem
1h 50min
Pierniczki Lebkuchen
4h
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4h 40min
Makowiec z białym makiem
2h 20min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1h 35min
Masa makowa
30min
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1h 50min
Masa marcepanowa
1h 5min