Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 6 jajek
- 1 szczypta soli
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 150 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do posypania ciasta
- 250 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżka mąki pszennej
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
o 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Inf. nutricional
- por 1 kawałek
- Calorías
- 685.3 kJ / 163.8 kcal
- Proteína
- 5.5 g
- Carbohidratos
- 12.2 g
- Grasa
- 10.7 g
- Grasa saturada
- 4.3 g
- Fibra
- 0.6 g
- Sodio
- 116.4 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Sernik z ricotty z jabłkami
6h
Prosty makowiec
13h 15min
Tarta czekoladowa
1h 50min
Ciasto frangipane
1h 45min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Markiza czekoladowa
2h 25 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Czekoladowe kąski z orzechami
1h
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3h 20min
Sernik jogurtowy
8h
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1h 35min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2h 10min