Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 6 jajek
- 1 szczypta soli
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 150 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do posypania ciasta
- 250 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżka mąki pszennej
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
o 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Inf. nutricional
- por 1 kawałek
- Calorías
- 685.3 kJ / 163.8 kcal
- Proteína
- 5.5 g
- Carbohidratos
- 12.2 g
- Grasa
- 10.7 g
- Grasa saturada
- 4.3 g
- Fibra
- 0.6 g
- Sodio
- 116.4 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3h
Sernik jogurtowy
8h
Prosty makowiec
13h 15min
Sernik z ricotty z jabłkami
6h
Ciasto z serem ricotta
1h 20min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Ciasto pomarańczowe
45min
Ciasto frangipane
1h 45min
Czekoladowe kąski z orzechami
1h
Zapiekanka twarogowa z owocami
1h
Jabłecznik
55min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2h