Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 500 g wody, ciepłej
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 250 g ryżu do risotto, np. arborio
- 350 g krewetek, surowych, dużych, obranych
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g białego wina, wytrawnego
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1022 kJ / 244.3 kcal
- Proteína
- 10.8 g
- Carbohidratos
- 34.2 g
- Grasa
- 5.8 g
- Fibra
- 0 g
Recetas alternativas
Tagliatelle z krewetkami
30min
Risotto szparagowe
20min
Makaron z krewetkami i cukinią
40min
Risotto z dorszem, groszkiem i miętą
40min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Ryż z owocami morza i chorizo
1h 5min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40min
Makaron z krewetkami i porem
30min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z owocami morza
1h 5min