
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 1 stalk lemongrass white part only, cut into halves
- 2 ½ cm piece fresh galangal peeled
- 2 ½ cm piece fresh ginger peeled
- 2 fresh bird's eye chillies trimmed
- 1 ½ fresh kaffir lime leaves cut into thin slices
- 400 g coconut cream
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 400 g water
- 40 g fish sauce
- 2 tbsp palm sugar
- 1 pinch salt
- 12 raw king prawns peeled and deveined
- 250 g fresh oyster mushroom cut into bite-size pieces
- 3 - 4 sprigs fresh coriander leaves only, to serve
- 3 - 4 sprigs fresh Thai basil leaves only, to serve (see Tips)
- ½ fresh kaffir lime leaf thinly sliced, to serve
- freshly squeezed lime juice to taste
- Inf. nutricional
- por 1 portion
- Calorías
- 296.5 kcal / 1245.2 kJ
- Proteína
- 15.7 g
- Grasa
- 19.8 g
- Carbohidratos
- 88.1 g
- Fibra
- 2.5 g
- Grasa saturada
- 17.3 g
- Sodio
- 1455.9 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Mussels in turmeric and ginger broth
20min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20min
Asian-style mussels
30min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Coconut fish curry
1h 10min
Sambal oelek
20min