Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Spice paste
- 230 g eschalots
- 130 g garlic cloves
- 50 g fresh galangal, peeled
- 60 g fresh ginger, peeled
- 100 g candlenuts
- 120 g fresh turmeric, peeled
- 25 - 50 g fresh bird's eye chillies, deseeded (see Tips)
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 90 g coconut oil
- 50 g palm sugar
- 150 g water
- 3 tsp sea salt
Curry
- 2 tsp coconut oil
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, bruised
- 500 g raw tiger prawns, shelled and deveined
- ½ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 100 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 200 g coconut cream
- rice, cooked, to serve
- fried shallots, for garnishing
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Inf. nutricional
- por 1 portion
- Calorías
- 920 kJ / 219 kcal
- Proteína
- 19.4 g
- Carbohidratos
- 5.3 g
- Grasa
- 13 g
- Grasa saturada
- 9.8 g
- Fibra
- 2.5 g
- Sodio
- 977.2 mg
Recetas alternativas
Quick massaman beef curry
40min
Beef rendang
1h 55min
Garlic prawns
25min
Thai green chicken curry
30min
Balti coconut fish curry
50min
Prawn and chicken laksa
40min
Thai red chicken curry
30min
Lamb tikka with spicy eggplant
40min
Thai chilli chicken and basil
30min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Coconut turmeric fish curry
40min
Coconut fish curry
1h 10min