Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 30 g olive oil
- 2 tsp dried chilli flakes
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 1 garlic clove
- 5 cm piece fresh galangal, peeled and cut into thin slices
- 1 eschalot, cut into halves
- 1 tsp tamarind paste
- ½ tsp shrimp paste (optional - see Tips)
- 1 tbsp fish sauce
- 2 stalks fresh lemongrass, trimmed, bruised and cut into thirds
- 1000 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 10 makrut lime leaves, torn
- 2 tbsp lime juice
- 450 g raw prawns, peeled and deveined, reserving heads and shells
- 230 g fresh mushrooms, cut into quarters
- 70 g cherry tomatoes, cut into quarters
- 2 tbsp fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Inf. nutricional
- por 1 portion
- Calorías
- 917.6 kJ / 218.5 kcal
- Proteína
- 26.5 g
- Carbohidratos
- 4.3 g
- Grasa
- 9.1 g
- Grasa saturada
- 1.5 g
- Fibra
- 5.1 g
- Sodio
- 1231.2 mg
Recetas alternativas
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15 min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
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Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
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Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
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Hot and sour prawn soup
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Soto ayam (spiced chicken soup)
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Sambal kacang (peanut sauce)
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Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
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Tom kha prawns
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Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min