Versiones compatibles
Balinese-style Minced Chicken Satay with Pickled Vegetables (TM5)
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Pickled Vegetables (Sambal Kecap)
- 70 g desiccated coconut
- 130 g water, hot
- 250 g carrots, quartered lengthways
- 150 g echalion shallots (approx. 3 shallots), halved lengthways if large
- 60 g kecap manis (see tip)
- 50 g lime juice, freshly squeezed
- 1 tsp ground black pepper
- 2 fresh chillies, deseeded if desired, thinly sliced
Chicken Satay (Sate Lilit Bali)
- 5 macadamia nuts
- 1 cm fresh galangal, peeled, sliced (2 mm) (opcional)
- 200 g echalion shallots, halved
- 30 g sunflower oil
- 2 garlic cloves
- 2 fresh chillies, deseeded if desired, cut in pieces
- 1 tsp ground turmeric
- ¼ tsp ground cloves
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 500 g chicken mince (see tip)
-
2
Tbsp brown sugar
o caster sugar - 1 tsp fine sea salt
- 3 fresh kaffir lime leaves, thinly sliced
- 2 - 3 fresh lemon grass, 16 leaves separated (see tips)
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- Inf. nutricional
- por 1 portion
- Calorías
- 2468.5 kJ / 590 kcal
- Proteína
- 30.7 g
- Carbohidratos
- 54.7 g
- Grasa
- 31 g
- Grasa saturada
- 13.7 g
- Fibra
- 12.7 g
- Sodio
- 1567.6 mg