
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 1 tsp Arabian spice mix
- 1 tsp cumin seeds
- 2 cardamom seeds
- 1 ½ tsp fennel seeds
- 1 ½ tsp coriander seeds
- 25 g olive oil
- 1 whole chicken (max. 1.3 kg), washed and patted dry, wings clipped
- 2 tsp salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
-
100
g Egyptian rice
o 100 g short-grain rice - 1900 g water
-
1
tsp chicken stock paste, homemade
o 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 170 g bread toasted, in pieces
- 10 sprigs fresh parsley leaves only
- 10 sprigs fresh coriander roughly chopped
- 100 g onions cut into halves
- 1 garlic clove
- 5 apricots fresh or dried, pitted and cut into halves
- 55 g pitted dates
- 60 g raisins
- 50 g pine nuts, toasted
- 1 tsp sumac
- Inf. nutricional
- por 1 portion
- Calorías
- 652 kcal / 2728 kJ
- Proteína
- 39.8 g
- Grasa
- 27.1 g
- Carbohidratos
- 62.1 g
Recetas alternativas
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
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Okra and meat stew (bamia)
1h
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Arabian spice mix
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Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
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Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
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Spiced rice pudding (meghli)
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