Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 1 tsp Arabian spice mix
- 1 tsp cumin seeds
- 2 cardamom seeds
- 1 ½ tsp fennel seeds
- 1 ½ tsp coriander seeds
- 25 g olive oil
- 1 whole chicken (max. 1.3 kg), washed and patted dry, wings clipped
- 2 tsp salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
-
100
g Egyptian rice
o 100 g short-grain rice - 1900 g water
-
1
tsp chicken stock paste, homemade
o 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 170 g bread, toasted, in pieces
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped
- 100 g onions, cut into halves
- 1 garlic clove
- 5 apricots, fresh or dried, pitted and cut into halves
- 55 g pitted dates
- 60 g raisins
- 50 g pine nuts, toasted
- 1 tsp sumac
- Inf. nutricional
- por 1 portion
- Calorías
- 2728 kJ / 652 kcal
- Proteína
- 39.8 g
- Carbohidratos
- 62.1 g
- Grasa
- 27.1 g
Recetas alternativas
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Semolina cake (namoura)
1h 50min
Date and pistachio truffles (bethith)
30 min
Arabian ice cream
10h 25 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spiced lamb flatbread
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Za'atar bread rolls
2h
Spinach turnovers (fatayer)
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Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
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Chicken curry with okra (quwarman al dajaj)
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Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
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Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
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