Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Ciasto
- 75 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 150 g mąki pszennej
- 50 g zimnej wody
- 1 szczypta soli
Karmel
- 150 g cukru
- 70 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 30 g wody
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 6 - 8 jabłek, np. Golden Delicious, Reneta, Braeburn lub Boskoop
- 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
- 1 łyżka octu, do Mycia Wstępnego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1522 kJ / 364 kcal
- Proteína
- 3 g
- Carbohidratos
- 48 g
- Grasa
- 18 g
- Grasa saturada
- 11 g
- Fibra
- 3 g
- Sodio
- 28 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Sernik z Varomy
1h 45min
Babka kawowa z Varomy z solonym sosem karmelowym
3h
Paj (pie) z jeżynami
1h 35min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25h 20 min
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM6)
4h 40min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3h 10min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1h 35min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM5)
1h 15min
Ciasto karmelowe z owocami i sosem karmelowym
4h 30min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1h 20min
Babka pistacjowa z palonym masłem
3h 40min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2h