Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 400 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 20 g masła
- 30 g mąki kukurydzianej
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 800 g wody
- 100 g śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 jajko
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 721.2 kJ / 172.4 kcal
- Proteína
- 4.4 g
- Carbohidratos
- 16.5 g
- Grasa
- 10.6 g
- Grasa saturada
- 5.7 g
- Fibra
- 2.5 g
- Sodio
- 724.1 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20min
Zupa z chleba
20min
Zupa krem z ziemniaków
40min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
40min
Zupa krem z jarmużu
30min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35min
Zupa krem z pora z serem
30min
Zupa krem z porów
30min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min
Zupa marchewkowa z imbirem
50min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Zupa krem z zielonego ogórka
25min