Barbecued beef with ssamjang sauce
TM6 TM5 TM31

Barbecued beef with ssamjang sauce

4.5 ( 36 valoraciones )

Ingredientes

Marinated steak

  • 500 g beef rump steak partially frozen and cut into thin strips
  • 4 garlic cloves
  • 5 spring onions/shallots trimmed and cut into halves
  • 40 g palm sugar roughly chopped
  • 80 g tamari
  • 50 g mirin
  • 1 tbsp sesame oil
  • 1 tbsp sesame seeds

Carrots with yoghurt dressing

  • 250 g carrots peeled and cut into pieces (3-4 cm)
  • 300 g water
  • 2 tsp salt
  • 1 cm piece fresh ginger peeled
  • 1 garlic clove
  • 2 tsp fish sauce
  • 10 g palm sugar roughly chopped
  • ¼ tsp chilli powder
  • 40 g natural yoghurt
  • 1 tsp pure maple syrup

Ssamjang sauce

  • 1 garlic clove
  • 5 spring onions/shallots trimmed and cut into halves
  • 40 g soy paste (or soy bean paste - see Tips)
  • 1 tbsp chilli paste (see Tips)
  • 2 tsp honey
  • 2 tsp sesame seeds
  • 2 tsp sesame oil

Assembly

  • oil for brushing
  • 8 - 10 baby cos lettuce leaves
  • fresh mint leaves only, for garnishing

Inf. nutricional
por 1 portion
Calorías
455 kcal / 1911.1 kJ
Proteína
31 g
Grasa
16.9 g
Carbohidratos
43.5 g
Fibra
6.9 g
Grasa saturada
3.4 g
Sodio
931.7 mg

¿Te gusta lo que ves? ¡Esta receta y otras más de 80 000 te están esperando!

Registrarse gratis

Regístrate en la prueba gratuita de 30 días y descubre el mundo de Cookidoo®. Sin compromiso.

Más información

Recetas alternativas