Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 50 g orzeszków piniowych
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 300 g ryżu
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 1 szczypta ziela angielskiego, mielonego
- 850 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 60 g rodzynek
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1313 kJ / 313 kcal
- Proteína
- 6 g
- Carbohidratos
- 47 g
- Grasa
- 10 g
- Fibra
- 3 g
En colecciones
Recetas alternativas
Kokosowy dhal z soczewicy
20min
Ragout z soczewicą i burakami
2h 10min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40min
Chana masala
35min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1h
Dal makhani
13h 20min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25min
Peruwiańskie quinotto
35min
Ragout z marynowanym tofu
1h 40min
Bob czorba
13h 15min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45min