Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Almond pastry
- 30 g raw sugar or Rapadura sugar
- 30 g blanched almonds
- 210 g plain flour
- 130 g butter, chilled and cut into pieces
- ½ tsp mixed spice
- 1 pinch sea salt
- 1 egg yolk
- 3 - 4 tsp water or orange juice (approx. ½ orange)
Marzipan shapes
- 250 g raw sugar
- 250 g blanched almonds
- ¼ tsp natural almond extract
- 2 tbsp cornflour, plus extra for dusting
- 1 egg white
Mince filling
- butter, for greasing
- 1 orange, zest only, no white pith
- 750 g pears, peeled, cores removed and cut into quarters
- 250 g caster sugar
- 100 g dried cranberries
- 130 g currants
- 50 g glace ginger, cut into pieces
- 60 g flaked almonds
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 40 g orange juice, (approx. ½ orange)
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground cloves
- 1 tsp ground nutmeg
- 1 tsp ground cardamom
- 2 tbsp brandy (optional)
- 1 egg, lightly beaten, for brushing
Brandy cream sauce
- 70 g raw sugar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 200 g full cream milk
- 3 eggs
- 40 g brandy
- icing sugar, for dusting pies
- Inf. nutricional
- por 1 piece
- Calorías
- 2044 kJ / 487 kcal
- Proteína
- 8 g
- Carbohidratos
- 61.5 g
- Grasa
- 22.5 g
- Grasa saturada
- 7.7 g
- Fibra
- 4.6 g
- Sodio
- 88.6 mg
Recetas alternativas
Shortbread
1h
Gluten free gingerbread house
4h 45min
Fruity pear mince tarts
2h 30min
Christmas stollen
27h 15min
Hot cross buns
1h 40min
Sweet shortcrust pastry
1h 50min
Christmas cake
196h 35min
Brandy cream
15min
Panforte ice cream bombe
48h 25min
Gluten free fruit mince pies
1h 15min
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50min
Apple cake
1h