Black-eyed bean stew with whole squid
TM6 TM5

Black-eyed bean stew with whole squid

4.0 ( 1 valoración )

Ingredientes

  • 120 g onions cut in halves
  • 1 garlic clove
  • 40 g extra virgin olive oil plus extra to drizzle
  • 500 g ripe tomatoes cut in pieces,
    o 500 g canned tomatoes
  • 15 g tomato purée (concentrated)
  • 370 g mixed vegetables (e.g. carrots, leek, celery stalks), cut in slices (1 cm)
  • 1 tbsp ground sweet paprika
  • 1 tsp salt plus extra for the squid
  • 1 pinch freshly ground pepper plus extra for the squid
  • 350 g black-eyed beans, dried soaked for at least 4 hours (see tip),
    o 350 g dried green lentils rinsed and drained
  • 350 g water
  • 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
    o 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • 1000 g whole baby squid cleaned, fresh or defrosted
    o 1000 g raw squid rings fresh or defrosted
  • 20 g lemon juice, freshly squeezed (opcional)
  • fresh coriander chopped (opcional)

Inf. nutricional
por 1 portion
Calorías
320 kcal / 1339 kJ
Proteína
32 g
Grasa
9 g
Carbohidratos
22 g
Fibra
11.5 g

¿Te gusta lo que ves? ¡Esta receta y otras más de 80 000 te están esperando!

Registrarse gratis

Regístrate en la prueba gratuita de 30 días y descubre el mundo de Cookidoo®. Sin compromiso.

Más información

Recetas alternativas