Versiones compatibles
Grilled eggplant with lime and ginger dressing
Dificultad
La mayor parte de nuestras recetas son fáciles. Las clasificadas con dificultad “media” o “avanzada” requieren un poco más de tiempo o habilidad para cocinar.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Porciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Eggplant
- 3 eggplants, cut into rounds (1.5 cm thickness)
- olive oil, for brushing
- salt, to season (see Tips)
- ground black pepper, to season
Lime and ginger dressing
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh long red chillies, 1 chilli trimmed, cut into halves and deseeded if preferred; 1 chilli cut into thin slices, for garnishing (optional)
- 100 g kecap manis
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- 20 g rice wine vinegar
- 15 g palm sugar, shaved
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Inf. nutricional
- por 1 portion
- Calorías
- 495.9 kJ / 118.1 kcal
- Proteína
- 3.5 g
- Carbohidratos
- 18.6 g
- Grasa
- 2.5 g
- Grasa saturada
- 0.3 g
- Fibra
- 6.8 g
- Sodio
- 1369.8 mg
En colecciones
Recetas alternativas
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30min
Goi muc (squid salad)
45 min
Chao qing cai (Chinese greens)
10 min
Honey ginger tofu with greens
2h 25min
Spiced coriander prawns
25 min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15 min
Steamed Chinese greens
30 min
Warm wasabi potato salad
30 min
Sicilian prawn salad
40 min
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
30 min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1h 50min
Blue cheese tofu dressing
5 min